Shop Mobile More Submit  Join Login
Malay Orchidia by Siripikan Malay Orchidia by Siripikan

Hello, I'm back! ( ;; v ;; )// <333 National exam has left and I'm planning to submit more conceptual art (or maybe just the simple ones) here. Just a plan for now since I can't read what will happen tomorrow. Please be patient while I read all messages on my inbox. I'll catch you soon, maybe //jumps from the roof

It was a scrap that I made months ago. The theme is about Borneo's Orchids. I end up with the two famous of them, the Black Orchid and the Moon Orchid. Both of them are have a big meaning for us, people of the East Kalimantan. Here if you want to see the formerly sketch of this. I almost wanted to make this as a greeting card but maybe next time.



Black Orchid (Coelogyne pandurata)
Black Orchid is a species of orchid that protected in Indonesia as endangered in their natural habitat. Black Orchid is a floral identity of East Kalimantan province. Its local name is Kersik Luai. It called the 'Black Orchid' because of the dark markings on the lip (labellum). They generally grow on old trees by rivers, near the coast, or in hot, damp, swampy lowlands. This species of orchid spreads around Malaysia, Indonesia (Sumatra and Kalimantan), and the Philippines (Mindanao, Luzon and Samar Islands).
Sources: [link] | [link] | [link] | [link] | [link]
Images: [link] | [link]


Moon Orchid (Phalaenopsis amabilis)
Moon Orchid usually found in the eastern to southeastern regions of Asia. Plants in this genus are typically widespread in the areas of eastern Asia, such as China and Indonesia. Moon Orchid is one of the three national flowers in Indonesia, the other two being the Sambac jasmine and Padma raksasa. Officially recognized as national "flower of charm" (Indonesian: puspa pesona) in Presidential Decree No. 4 in 1993. In China, the orchid stood for refinement, friendship, perfection, numerous progeny, all things feminine, noble, and elegant.
Sources: [link] | [link]
Images: [link] | [link]


--
Original Characters - Juwita Kartika, Nur Azizah Siripikan
Add a Comment:
 
:iconmiftahulkrm:
MiftahulKrm Featured By Owner Jul 23, 2013  Student Digital Artist
Kakak, buat tutorial cara menggambar anggrek bulan dong. Sampai sekarang gambar anggrek bulan saya aneh semuaa :iconcryforeverplz:
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Jul 23, 2013  Student General Artist
First, saya nggak tau mau respon apa. Ini komen kamu unik sekali :rofl: Nggak perlu sampai cari tutorial nggambar anggrek juga kan wkwkwk tapi kalo emang butuh, ntar saya bikinin //plek

Kalo mau nggambar anggrek ya kuncinya cari referensi. Di google banyak kok foto-foto anggrek yang bagus, tinggal dipilih aja :iconureshiiplz: Trus kalo soal nggambar Anggrek Bulan sendiri tinggal dibayangin aja. Itu ada 2 sekop jadi tangannya, kepalanya bentuk tombak, punya sepasang kaki mungil, dan labellum bentuk bulan sabit di perutnya. Selebihnya sesuaikan sendiri XD
Reply
:icondini1510:
Dini1510 Featured By Owner Jun 4, 2013  Hobbyist Digital Artist
nice^^
Reply
:iconmuisha:
Muisha Featured By Owner Apr 29, 2013  Student General Artist
Ah~ ONLY IN SOUTHEAST ASIA.


It seems this question's out of the blue but... How do you comment Italic, small and tiny and Big Big Words?
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner May 1, 2013  Student General Artist
Yes, seems like we can only found the Black Orchid on SEA ( ^ 7 ^ )

You can find a guide for that here --- dA Guide: Text Formatting
Reply
:iconmuisha:
Muisha Featured By Owner May 3, 2013  Student General Artist
ty
Reply
:iconcddmanful:
cddmanful Featured By Owner Apr 27, 2013  Hobbyist General Artist
Orchids are the queen of flowers! Your two figures and the orchids they represent are gorgeous--and I love it when you give us the background of your pictures!

I have missed your pictures of Bornean things and culture....:love:
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 28, 2013  Student General Artist
Manfuuul :iconbrohugplz:
Do you know how much I've miss you too? //sobs

I thought it was Rose with the title as Queen ( o A o ) Okay, maybe they both the queen. Aaaand I got some inspiration by this hha <33 //go sketching
Reply
:iconcddmanful:
cddmanful Featured By Owner Apr 28, 2013  Hobbyist General Artist
Aww--hug-back :iconplzhug:

Well, maybe Roses are queen, but I think roses are dowdy compared to Orchids....Orchids are so beautiful, so delicate, no thorns...:XD:
Reply
:iconoversoul4:
oversoul4 Featured By Owner Apr 27, 2013  Student Artist
Adorable!<3
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 28, 2013  Student General Artist
Thank you <33 :iconkawaiipandaplz:
Reply
:iconjessicawijaya:
jessicawijaya Featured By Owner Apr 26, 2013  Hobbyist Traditional Artist
gw baru siap UN.. untung sekolah gw UN nya ga kacau.. syukur deh.
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 27, 2013  Student General Artist
Baru mulai UN atau gmna? ( = v = ) Iya, UN tahun ini parah banget ancurnya...
Reply
:iconjessicawijaya:
jessicawijaya Featured By Owner Apr 27, 2013  Hobbyist Traditional Artist
baru selesai.. 2 hari yg lalu.. aku kelas 3 SMP mau naik ke SMA..
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 28, 2013  Student General Artist
Oh, hha ( ^ 7 ^ ) Kirain UN SMA juga.
Semoga kita sama-sama lulus dengan nilai terbaik dan di atas rata-rata, ya~
Reply
:iconjessicawijaya:
jessicawijaya Featured By Owner Apr 28, 2013  Hobbyist Traditional Artist
amin.. hahaha... :D
Reply
:iconjessicawijaya:
jessicawijaya Featured By Owner Apr 26, 2013  Hobbyist Traditional Artist
unyu!!
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 27, 2013  Student General Artist
Terima kasih ( > v < ) <33
Reply
:iconjessicawijaya:
jessicawijaya Featured By Owner Apr 27, 2013  Hobbyist Traditional Artist
sama-sama.. :)
Reply
:iconkureha-alpha:
kureha-alpha Featured By Owner Apr 26, 2013  Hobbyist General Artist
Ya ampunnn-- Mereka berua lucu bangeeetttt :iconhnnnngplz:
Ekspresinya Malaysia imut~ :3

Selamat ya udah selesai UN, meski banyak masalah semoga lulus dengan nilai sasuga~!
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 27, 2013  Student General Artist
Hngggg, makacih :iconasdfghplz: Kalimantan mending cuma KalTim ama KalSel, la Sulawesi satu pulau diundur semua! :icondojimaangryplz: //mah sista

Amiiin!
Reply
:iconkureha-alpha:
kureha-alpha Featured By Owner Apr 29, 2013  Hobbyist General Artist
Cama-cama~ :iconchuuplz:
Semoga aja tahun depan ga kaya begini lagi, yang dirugiin 'kan para murid bukan yang buat program :icon8w8plz: tahun depan gilirankuuu sobb
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner May 6, 2013  Student General Artist
Iya, semoga aja UN tahun depan dihapuskan! Karena menurut saya UN itu kurang tepat sebagai tolak ukur kelulusan. Lebih baik full nilai dari sekolah aja~ //lol jadi serasa kampanye
Reply
:iconkureha-alpha:
kureha-alpha Featured By Owner May 9, 2013  Hobbyist General Artist
AMIN! AMIN! AMINNNNN! :icontearplz:
Hahaha~ Kalo ngga minimal sistemnya diperbaiki dulu deh, jangan tiap tahun ada masalah kaya begini //curhat
Reply
:icondinosaurusgede:
dinosaurusgede Featured By Owner Apr 26, 2013  Hobbyist Traditional Artist
aku kangennnnn :iconbrohugplz: Rezaaaa gimana UN nyaaaaaa
wah parah banget aku liat diberita2, pada ngaret ya datang soal ujiannya.
huuuuuhuuuuu.... mendikbut ini ko payah banget sih...

gambarnya beautiful and gorgeous, Reza.
terutama yg gambar bunganya detail bangetttt x333
keren Reza makin keren aja gambarnya ^^
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 27, 2013  Student General Artist
Mbak Sitaaa :iconsawbplz:
UN-nya wuancur parah! Diundur-undur per hari, bikin kesel dan bad mood. Mana yang tadinya Bindo duluan, jadinya MTK pertama. Seharusnya saya sempat pergi ke Balikpapan pas kakek saya meninggal. Alhasil saya nggak bisa ngantar beliau dan psikis galau ke mana-mana... :iconmakasobplz:

Makasih, Mbak.
Pas nyari artikel, saya baru tahu kalo Anggrek Bulan tiap daerah ternyata beda-beda lidah bunganya, lo.
Reply
:icondinosaurusgede:
dinosaurusgede Featured By Owner Apr 27, 2013  Hobbyist Traditional Artist
Rezaaaaa :iconletmehugyouplz::iconbrohugplz:
turut berduka cita atas wafatnya kakek Reza...
semoga amal ibadahnya diterima di sisi Yang Maha Kuasa..
Reza yg sabar ya,..

huuuuhuuuuu iya.. parah bgt UN tahun ini...
ko bisa telat gitu ya soal ujiannya.


anggreknya ada macam2 jenis lidahnya,
wah aku malah baru tahu
Reply
:iconabblecrumble:
Abblecrumble Featured By Owner Apr 26, 2013  Student Digital Artist
Welcome back! ♥♥

Very cute artwork. :) Lovely Spring colours.
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 27, 2013  Student General Artist
Yeaaaah <3333 :icon34nipahplz:
I didn't think about spring colours before. Is that really so? :iconsparkleeyeyuiplz: Thank you! <333
Reply
:iconmisschocoholic:
misschocoholic Featured By Owner Apr 25, 2013  Student Traditional Artist
Cute~

Welcome back~

Kangen TT_TT

Reza mau ultah kan? Mau digambarin apa buat hadiah?
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 25, 2013  Student General Artist
Cyaaaaa :iconbrohugplz: Gmna kabarnya?
Udah denger soal berita UN 2013 di Aussie? Kalo Indonesia beneran orang, rasanya pengen langsung saya tabok pake ulekan.

S-saya udah mau ultah lagi, ya...
Astaga, nggak kerasa udah mau tambah tua aja nih umur. Jujur saya nggak ingat kalo Cya nggak bilang :iconimyaranaikaplz:

Bo-boleh? :iconheplz: Perasaan, saya ngerekues mulu tp nggak pernah ngasih apa-apa
Reply
:iconmisschocoholic:
misschocoholic Featured By Owner Apr 25, 2013  Student Traditional Artist
:iconbrohugplz:

Eh? Apa? Ada berita UN apa d australi?

Boleh~ saya toh juga mau ultah
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 25, 2013  Student General Artist
Ah, itu keterlambatan soal UN kemarin. Wilayah saya (KalTim) kena dan kita (para peserta UN se KalTim) jadi korban PHP Kemendikbud. Parah banget. Katanya mulai UN Senin 15 April, trus mundur 2 hari, nggak jadi, undur lagi sehari, nggak jadi lagi, mental super nge-down, besoknya beneran UN lansung MTK. Trus 2 hari lagi diundur, baru lanjut 3 mapel sisanya. Wahaha, mana ulekan saya?! Tak uncalke coek kambe ulekane iki koe, Pak Mentri!! Hha, sarap ndesean wes...

//curhat end
Hho, kalo gtu kita tukeran kado aja, yok :iconheplz: Cya kapan ultahnya? Bulan apa?
Reply
:iconmisschocoholic:
misschocoholic Featured By Owner Apr 25, 2013  Student Traditional Artist
Oh berita itu ya? =_= hadoh mendikbud gimana sech...

23 juli
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 25, 2013  Student General Artist
Ho-oh, ancur banget UN tahun ini. Nggak usah ada UN aja sekalian, gimana?

Oke ( > v < ) Cya mau digambarin apa nanti buat kado ultahnya?
Saya minta gambarnya mereka aja, ya. Ata sama Panglima kecil --- [link]
Reply
:iconmisschocoholic:
misschocoholic Featured By Owner Apr 25, 2013  Student Traditional Artist
Semoga tahun depan gak kayak gini...

Kalo gitu, tolong gambarkan 1P!Nesia dan 2P!Nesia lagi bikin boneka pacar mereka? 1P!Nesia tentu saja Australia dan 2P!Nesia... Baru mulai sehingga reader gak tahu siapa pacarnya :iconbigheplz:

Sip~
Reply
:iconsiripikan:
Siripikan Featured By Owner Apr 27, 2013  Student General Artist
Ocreh ( * v - ) <33
Reply
(1 Reply)
Add a Comment:
 
×




Details

Submitted on
April 25, 2013
Image Size
373 KB
Resolution
800×465
Submitted with
Sta.sh
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
1,377 (1 today)
Favourites
118 (who?)
Comments
42
×